Orbán Viktor: 2023 a nagy küzdelmek éve volt

Nagy Áron
2023. december 21. csütörtök. 10:13
Frissítve: 2023. december 21. 10:20

2024-től azt reméljük, mondta, hogy már az előre lépésért dolgozhat az ország. A kormány ezért hirdette meg a CSOK+-t, hozta tető alá a minimálbéremelést, a nyugdíjak terén pedig némi emelés is bekövetkezhet. A tervek között szerepel a tanárok és óvodapedagógusok esetében egy 3 éves bérfejlesztés.

Jövőre az európai parlamenti választásokat tartanak Európában. A kormányfő szerint sokaknak, önmagát is beleértve, az a benyomása, hogy Brüsszelben egy liberális véleménybuborék alakult ki. – A ’24-es választások célja, hogy felnyissuk a szemeket Brüsszelben, és rábírjuk arra, hogy kijavítsa az elmúlt években elkövetett hibákat – fogalmazott Orbán Viktor.

Kérdésre válaszul a kormányfő elmondta, az új uniós migrációs csomag olyan, mint amikor egeret vajúdnak a hegyek: nem lesz képes megállítani a bevándorlást. Azt csak úgy lehet megfékezni, ha a migránsok menedékkérelmét az unió határain kívül bírálják el, és csak az jöhet be, akinek erre engedélyt adtak.

Orbán Viktor szerint „valami kór rágja a nyugati demokráciák” szövetét: az USA-ban bíróság tiltja el az elnökválasztás egyik esélyesét az előválsztáson való részvételtől, a tengeren innen egy „másik nagy országban” az egyik legnagyobb ellenzéki pártot titkosszolgálati eszközökkel figyelik meg és nemzetbiztonsági kockázatnak tartják – utalt Németországra és az AfD-re –, és megint egy másik országban – Lengyelországban – a közmédiát hatósági erőszakkal foglalják el, és ez ellen Brüsszelben, Washingtonban senki nem szólal fel. A miniszterelnök szerint ez súlyos kettősmérce.

Cikkünk folyamatosan frissül

Elolvasom a cikket