Holtan találták az ötszörös olimpiai bajnoknőt

50 éves korában vesztette életét Daniela Larreal Chirinos olimpiai kerékpáros. A venezuelai származású Chirinos ötször nyert érmet az olimpián, 1992-ben Barcelonában, 1996-ban Atlantában, 2000-ben Sydneyben, 2004-ben Athénban és 2012-ben Londonban. A visszavonult sportoló eltűnését állítólag hétfőn, vagyis augusztus 12-én jelentették, miután a nő nem jelent meg a munkahelyén. Holttestét négy nappal később találták meg a hatóságok a Las Vegas-i lakásában – számol be a Life.hu.

Úgy tudni, hogy az 50 éves visszavonult olimpikon fulladásba halt bele – írja a Mail Online. A boncolás során állítólag szilárd ételmaradványokat találtak a légcsövében, ami arra utal, hogy Chirinos az ételtől való fulladás következtében halt meg. Úgy tudni, hogy augusztus 11-én, vasárnap hunyt el – egy nappal azelőtt, hogy eltűnését bejelentették. Halálának okát azonban a rendőrség még nem erősítette meg.

A Venezuelai Olimpiai Bizottság közleményt adott ki Chirinos korai halála után: „A COV igazgatótanácsa sajnálatát fejezi ki Daniela Larreal halála miatt” – áll a közleményben. „Kiemelkedő pályafutásával a pályakerékpározásban öt olimpián sikerült becsülettel képviselnie minket, és olyan diadalokat aratott, amelyek mindig nagy büszkeséggel töltöttek el minket” – írták.

Elolvasom a cikket