Nehéz helyzetben van Katalin hercegné

György herceg idén töltötte be a 11. életévét, ami azt jelenti, hogy egyre több szabály vonatkozik rá. Katalin hercegné és Vilmos herceg fokozatosan akarják bevezetni a királyi életbe. Még nagyon sok dolgot kell megtanulnia, ami alaposan megnehezíti a mindennapokat. Erről Jennie Bond, a brit királyi család egyik szakértője beszélt a Fabulousnak – olvasható az Elle.hu oldalán.

„Szerintem ez egy pokoli munka, ugye, felkészíteni a gyereket erre a szerepre, nem úgy, mint az országban minden más szerepre, ez nem olyasmi, amivel a kortársai, a barátai az iskolában vagy az iskolán kívül szembenéznek.”

György herceg nevelése tehát nem egyszerű, ebben pedig III. Károly király lehet a legnagyobb segítségére Katalin hercegnének. Vilmos herceg gyerekként sokat beszélgetett Erzsébet királynővel, az uralkodó pedig a hétköznapi dolgok mellett segített neki abban is, hogy megértse miként működik a monarchia. Jelenleg hasonlóan segíthet III. Károly király az unokájának.

„Korábban már azt mondták, hogy a király szereti az unokáival tölteni az időt, és most, hogy egy kicsit többet van Windsorban, és a gyerekek is közel vannak, azt hiszem, egyre többet találkoznak. Van idő bekopogtatni, és azt hiszem, igenis fontos, hogy György lássa, hogyan néz ki az, ha valaki király.”

Elolvasom a cikket