Hivatalos: Kamala Harris a demokraták elnökjelöltje

A zenei betétekkel és politikusok beszédeivel kísért szavazatszámlálás formális jellegű volt, tekintettel arra, hogy augusztus elején a küldöttek már távolról megszavazták, hogy Harris legyen a hivatalos elnökjelölt. Ehhez 1976 küldöttet kellett megszereznie. Párttársai között nem volt riválisa – közölte az oroszhirek.hu.

A szavazáson több mint négyezer olyan küldött vett részt, aki a demokrata párti előválasztások során kapta meg ezt a jogot. Túlnyomó többségük Joe Biden amerikai elnököt támogatta, mielőtt az bejelentette, hogy kiszáll az elnökjelöltségért folyó versenyből. Szavazatuk azonban nem szállt át automatikusan Harrisre.

Az általános választásokat az Egyesült Államokban november 5-én tartják. Az augusztus 19–22. között zajló demokrata konvención Harris várhatóan hivatalosan is vállalja, hogy indul az amerikai elnökválasztáson a novemberi választásokon.

Az egyes államokból érkező delegátusi szavazatok személyes megszámlálása, amely az elnökjelölt hivatalos jelölésében csúcsosodik ki, általában az országos pártkonvenciók központi eseménye.

Elolvasom a cikket