Medvegyev megerősítette: Nem lesznek tárgyalások Kijevvel

„Miután a neonácik terrorcselekményt követtek el a Kurszki régióban, minden a helyére került. Megszűnt az illetéktelen közvetítők üres fecsegése a szép világról. Most már mindenki mindent megért, még ha nem mondja is ki hangosan. Rájöttek, hogy NEM lesz több tárgyalás, amíg az ellenséget teljesen le nem győzzük!” – írta Medvegyev.

„Az ukrán erők egységei augusztus 6-án reggel fél hatkor indultak támadásba, hogy területeket foglaljanak el Kurszki területen, előrenyomulásukat megállították” – közölte Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke. Hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen a hadműveletet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be.

Az orosz védelmi minisztérium augusztus 20-án közölte, hogy az ukrán fegyveres erők több mint 4130 katonát és 58 harckocsit veszített a Kurszki területen folytatott harcok során.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a kijevi rezsim provokációra vállalkozott, és válogatás nélkül tüzel, többek között polgári célpontokra is. Putyin szerint az ellenség méltó választ fog kapni, és minden, Oroszország előtt álló célt el fognak érni.

Kurszkban, valamint a Belgorodi és a Brjanszki területen terrorellenes állapot van érvényben a polgárok biztonsága érdekében.

Elolvasom a cikket