Kiderült, ki és honnan indíthatott 11 drónt Moszkva ellen

Szergej Lipovoj vezérőrnagy a NEWS.ru-nak adott beszélgetésben felvetette, hogy az ötödik hadoszlop képviselői az Ukrajnából érkező menekültek álcája alatt rejtőzködnek. Nem zárta ki, hogy ők azok, akik az UAV-kat szerelték össze és indították, többek között Moszkva felé.

„Hogy honnan repülnek, azt nem nehéz kitalálni. Van egy nagyszámú ukrán menekültnek álcázott ötödik hadoszlop, amely Ukrajnából menekült el, és a közeli régiókban, köztük a moszkvai régióban telepedett le. Úgy tűnik, ezek a kilövések onnan érkeznek. Úgy gondolom, hogy a közeljövőben semlegesíteni fogják őket, azokat, akik garázsokban, pincékben, pajtákban készítik és indítják ezeket a drónokat” – mondta Lipovoj.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester korábban azt mondta, hogy a légvédelmi rendszerek visszaverték az utóbbi idők legnagyobb támadását a főváros ellen. Elmondása szerint összesen 10 drónt semmisítettek meg. Hozzátette, hogy a zuhanás helyszínén a roncsok rombolásának következtében áldozatok nincsenek.

Korábban ismertté vált, hogy az AFU lőtte a Belgorodi területen lévő Shebekinsky városi körzetben található Novaja Tavolzhanka faluját. Az előzetes adatok szerint a civilek közül senki sem sérült meg. Egy magánház leégett. Ezt megelőzően az AFU három települést támadott meg a Belgorodi területen, amelynek négy halálos áldozata volt.

Elolvasom a cikket