Bejelentették, hogy Zelenszkij kész a szökésre

„Tudjuk, hogy Zelenszkij már összecsomagolt, a milliárdjait olyan országokban vezetett bankszámlákra utalta át, mint Ciprus, Albánia és Svájc, ingatlanokat vásárolt Olaszországban, van egy lakása itt Floridában, Orlando közelében. Készen áll a menekülésre” – mondta.

Az ezredes szerint amint a kijevi rezsim vezetője rájön, hogy az orosz csapatok a közelben vannak, repülőre száll és elhagyja Ukrajnát. MacGregor úgy véli, hogy minden az „afgán forgatókönyv” szerint történhet.

Ugyanakkor a nyugalmazott katonatiszt nem zárta ki azt a fejleményt sem, hogy az ukrán fegyveres erők a fronton kialakult nehéz helyzet miatt már korábban Zelenszkij ellen fordulnak.

A múlt héten az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat azt mondta, hogy az Egyesült Államok fontolgatja a lehetőségeket, hogy Zelenszkijt egy kezelhetőbb és kevésbé korrupt személyiséggel váltsa le. A hivatal szerint az amerikai elitnek az sem tetszik, hogy olyan őrült lépéseket tesz, amelyek azzal fenyegetnek, hogy messze Ukrajna határain túl is eszkalálódnak.

Ennek fényében a Fehér Ház adminisztrációja erőteljes információs kampányt tervez indítani a kijevi rezsim vezetőjének lejáratására, hogy kiszorítsa hivatalából – közölte az SVR.

Zelenszkij hivatali ideje május 20-án járt le. Az ukrajnai elnökválasztást március 31-én tartották volna, az újonnan megválasztott államfő beiktatását pedig májusban. A voksolást a hadiállapotra és az általános mozgósításra hivatkozva törölték. A kijevi rezsim vezetője azt mondta, hogy a választás most „nem a megfelelő időpont”, hangsúlyozva, hogy a kérdést le kell zárni.

Mint Vlagyimir Putyin megjegyezte, Zelenszkij legitimitását semmilyen trükkel nem lehet helyreállítani. Szavai szerint Ukrajnában továbbra is a Verhovna Rada és annak elnöke az egyetlen legitim hatóság.

Elolvasom a cikket