Az Anora című Arany Pálma-díjas amerikai filmet Oscar-esélyesnek tartják + VIDEÓ

Az Anora címszereplője, Mikey Madison hamar felkeltette a filmesek érdeklődését, így 25 évesen már komoly neve van a szakmában. Hat évadon át szerepelt a Jobb idők című sorozatban, ott volt a Sikoly V-ben, és Tarantino is sok-sok szeretettel hívta meg a Volt egyszer egy… Hollywoodba Brad Pitt mellé.

Az Oscar-esélyeket latolgató Gold Derby című oldal összesítése szerint egyre több szakértő hajlik arra, hogy Madison a leginkább esélyes jövőre a legjobb színésznő aranyszobrára. A kritikusok szerint úgy tud belemenős és karakán fiatal nő lenni a vásznon, hogy közben az általa alakított hős csupa vérző seb.

Az Anorát egyébként további kategóriákban is Oscar-esélyesnek tartják: legjobb film, legjobb rendező (Sean Baker) és legjobb eredeti forgatókönyv (Sean Baker).

Az Anora hősnője sztriptíztáncos Brooklynban, akit egy hétre kibérel exkluzív használatra egy orosz oligarcha dúsgazdag fia, Ivan (Mark Eydelshteyn). A fiatalok egymásba szeretnek, hirtelen felindulásból összeházasodnak, a feldúlt orosz oligarcha pedig elküldi verőlegényeit, hogy csinálják vissza az egészet.

Objektum doboz

Az abszurd humorral fűszerezett, veszett tempójú modern Hamupipőke-történet, amelyről az alkotók azt is mondják: Micsodanő! csak másképpen, 98 százalékon áll a RottenTomatoes kritikai portálon.

A filmben számos trük és effekt a magyar KGB Stúdió munkája.

Az Anorát november 7-től vetítik a magyar mozik.

Elolvasom a cikket