Az ízületi fájdalom így csökkenhet

De először is nézzük meg a három fő kategóriát.

1. Egyszerű ízületi fájdalom (arthralgia)

Különösebb elváltozást nem lehet észlelni az ízületi fájdalmon kívül. Hátterében leggyakrabban sérülés vagy túlterhelés áll.

2. Porckopás okozta ízületi fájdalom (arthrosis)

Bármely ízületben kialakulhat, leginkább a gerinc, csípő, térd, valamint a kéz ízületei lehetnek érintettek. A kifejezés porckopást jelent.

3. Gyulladás okozta ízületi fájdalom (arthritis)

Nyugalomban, pihenés alatt intenzív ízületi fájdalom jelentkezik, és a fájdalom mozgatásra csökken.

Az ízületi fájdalmak kezelésének egyik leghatékonyabb módja a káposztalevél-borogatás. Olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amely segít a gyulladás enyhítésében és a fájdalom csökkentésében. A borogatás elkészítéséhez a friss káposztaleveleket enyhén megütögetjük, és a fájó pontra helyezzük. Tehetünk rá zacskót, rögzíthetjük.

Egy másik népszerű módszer a jégkompressz alkalmazása a fájó területre. A jég segít csökkenteni a duzzanatot és a gyulladást. A jeget vagy jégakkut tegyük törölközőbe, és 10–15 percig hagyjuk a fájó ízületen. Ha szükséges, az eljárást naponta legfeljebb három-négy alkalommal meg lehet ismételni.

A masszázs szintén segíthet az ízületi fájdalmak csökkentésében. A masszázs során élénkül a vérkeringés, ezáltal az izmok ellazulnak, ami segíthet a fájdalom csökkentésében.

Ha az ízületi fájdalom három napon belül nem enyhül, akkor mindenképpen keresse fel orvosát.

Elolvasom a cikket