Felszámolás alatt álló magyar céget szankcionált az USA

„Az Amerikai Egyesült Államok különböző célszervezetekkel, köztük két magyarországi entitással szemben szankciókat vezet be, ezek közül az egyik részt vesz Oroszország energiaágazatának megerősítésében (és Paks II-n kíván dolgozni), a másik pedig Oroszország hadigépezetét látja el” – közölte a Facebook-on az USA budapesti nagykövetsége.

A Magyar Nemzet szerint a bejegyzésben említett „két magyarországi entitás” alatt két olyan cégre utaltak David Pressmanék, amelyek rendelkeznek Magyarországon telephellyel, és mindkét vállalat orosz partnerekkel üzletelt.

Valószínűleg a Меzsregionstroj és a Mátrix Metál Group Kft-ről van szó, a bejegyzésből pedig kiderül, előbbi céget azért szankcionálta az Egyesült Államok, mert szerintük az segédkeztek „Oroszország energiaágazatának megerősítésében”, míg a jelenleg felszámolás alatt álló Mátrix Metal Group Pressmanék közleménye szerint „Oroszország hadigépezetét látja el”.

Emellett a követség azt írta: „Továbbra is aggodalommal tölt el bennünket a magyar kormány Kremlhez fűződő kapcsolatainak mélyítésére és Magyarország orosz energiafüggőségének fenntartására irányuló döntése.”

Elolvasom a cikket