Durván megszaporodtak a késelések Németországban

Tavaly a rendőrség 8951 olyan veszélyes és súlyos testi sértéses esetet regisztrált, amelyekben kést használtak valaki megsebesítésére vagy azzal való fenyegetésre – ez csaknem 9,7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A 2023-ban regisztrált rablások 10,9 százalékát szintén késes támadások tették ki.

A rendőrségi statisztikák alkalmazásában a „késes támadások” olyan bűncselekmények, amelyekben egy személyt közvetlenül késsel való támadással fenyegetnek vagy meg is késelnek.

A közelmúltban például nagy nyilvánosságot kapott az a bűncselekmény, amelyet egy afgán követett el Mannheimben május végén. A férfi a Pax Europa iszlámellenes mozgalom öt tagját és egy rendőrt sebesített meg késsel. A rendőr később meghalt.

Június közepén a szász-anhalti Wolmirstedtben egy 27 éves afgánt lőttek agyon a rendőrök, miután először leszúrt egy 23 éves férfit, majd több embert megsebesített egy zárt körű Európa-bajnoki kerti partin.

Faeser belügyminiszter tervei szerint az eddigi tizenkét centiméteres pengehossz helyett csak olyan kést lehetne nyilvánosan viselni, amelynek pengehossza legfeljebb hat centiméter. Általános tilalom lesz a veszélyes rugós kések viselésére.

Elolvasom a cikket