Sorosék bedurrantották a kampányt, ez Magyarországra is hatással lehet

A chicagói luxushotelek megteltek a Demokrata Nemzeti Gyűlés alatt olyan üzletemberekkel és lobbistákkal, akik abban reménykednek, hogy befolyásolhatják a Kamala Harris-kampányt. Az eseményen rendkívüli aktivitást mutatott Alex Soros, aki az Instagram tanúsága szerint a Demokrata Párt összes nagyágyújával találkozott. Alex Soros egyike volt a demokrata megadonoroknak, akik elsőként álltak be Kamala Harris mögé, miután Joe Biden bejelentette, hogy felfüggeszti újraválasztási kampányát. Akkor azt írta:

„Itt az ideje, hogy összefogjunk Kamala Harrisért, és győzzük le Donald Trumpot. Ő a legjobb és legalkalmasabb jelöltünk. Sokáig éljen az amerikai álom!”

Soros menyasszonyával, Huma Abedinnel – aki korábban Hillary Clinton kampányban dolgozott – több tárgyaláson vett részt vezető demokratákkal, és tárgyalt Chuck Schumerrel, a szenátus vezetőjével, Josh Shapiróval, Pennsylvania kormányzójával és Mark Kellyvel, Arizona állam szenátorával is.

Alex Soros az egész hetet Chicagóban töltötte, és többek között beszélt a jelenlegi adminisztráció tagjaival is, mint például Pete Buttigieg közlekedési miniszterrel.

Amióta átvette apja cégbirodalmát, Soros folyamatosan posztol a politikai találkozóiról, és büszkén fotózkodik a politikusokkal.

A New York Times szerint Kamala Harrisre „üres lapként” tekintenek a milliárdos támogatók, mivel nincsenek kőbe vésett tervei. Alex Soros személyesen tárgyalt Harris alelnökjelöltjével, Tim Walzcal is, és erről fotót is megosztott a közösségi oldalán.

A Soros-alapítványok a demokraták egyik legfontosabb támogatói, minden választáskor dollármilliókat adnak a pártnak.

A Harris-kampánynak egyébként hatalmas a bevétele: egyetlen hónap alatt 540 millió dollárt gyűjtött össze.

Elolvasom a cikket