Fiatal tervezők meghökkentő ruhái, ékszerei

A Budapest Central Europian Fashion Week hivatalos kísérőeseményeként kerül megrendezésre augusztus 27-én a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) showroomja, ahol a legújabb trendekre reflektáló divat-, textil- és ékszerválogatást tekinthetnek meg az érdeklődők.

A METU showroomja tavaly nyílt meg azzal a céllal, hogy az egyetemen készült hallgatói munkákat a divat és design szakma számára láthatóvá és elérhetővé tegye. Ezzel támogassa a fiatal tervezőket abban, hogy munkái bekerüljenek a sajtóba, magazinok divatanyagaiba, videóklippekbe, ezzel is hozzájárulva kapcsolati hálójuk és portfóliójuk építéséhez.

Az augusztus 27-én 18 órától látható darabokat a felszabadult, kreatív formaképzés jellemzi, amely minden esetben magas minőségű kivitelezéssel párosul. A kollekciókat a digitális és fizikai világ összemosása jellemzi: műanyagos, fénylő anyagok, amelyek a fizikai térben úgy hatnak, mintha videójátékból léptünk volna ki. Bátor, eltúlzott formák, amelyek a mesterséges intelligencia által előhívott mesebeli, fiktív világot idézik nagyon is valós, kézműves technológiákkal előállítva.

Elolvasom a cikket