Így őrizhetjük meg fürdőruhánk jó állapotát

A fürdőmedence klóros vize, a sós tengervíz, az izzadság, a napkrém és a napfény könnyen tönkretehetik kedvenc fürdőruhánkat. A nélkülözhetetlen nyári ruhadarab megfelelő ápolása elengedhetetlen ahhoz, hogy az anyag hosszú ideig megőrizze a minőségét, azaz a formája és a színe is megmaradjon – írja a Mindmegette.hu.

Mielőtt a strandra indulnánk az új fürdőruhánkban, mossuk ki! Erre nem csak higiéniai okokból van szükség. Számos gyártó olyan szintetikus, mesterségesen előállított anyagot használ – mint a poliészter, a spandex vagy a nejlon –, amelyek gyulladást és viszketést válthatnak ki.

Így mossuk ki:

  • Minden viselés után azonnal öblítsük ki a fürdőruhát hideg vízben, hogy eltávolítsuk a klórt, sót és egyéb vegyi anyagokat. Ezek a szerek károsíthatják az anyagot, és elhalványíthatják a színeket.
  • Három-négy használat után ugyanúgy ki kell mosni, mint más ruhát. A fürdőruhát mindig kézzel mossuk, és használjunk enyhe mosószert vagy speciálisan fürdőruhához ajánlott tisztítószert. Kerüljük a durva súrolást, mert ez kárt tehet az anyagban.
  • Ha mégis mosógépben mosnánk a fürdőruhát, tegyük mosóhálóba, és válasszuk a legkíméletesebb programot, hideg vízzel.
  • Az öblítők lerakódhatnak az anyagon, és gyengíthetik annak rugalmasságát, ezért jobb elkerülni a használatukat.

Így szárítsuk meg:

  • Ahhoz, hogy ne veszítse el formáját és tartását, ne lógassuk a vizes fürdőruhát a pántjánál fogva, és ne akasszuk vállfára. Szárításkor inkább fektessük rá a szárítóra, és tegyünk alá egy törölközőt.
  • Soha ne szárítsuk a napon a nedves fürdőruhát. A legjobb ha kiterítve, félárnyékos helyen hagyjuk. A tűző nap nemcsak az élénk színnek tesz rosszat, hanem az anyag rugalmasságában is kárt tesz.
  • A fokozott hőhatás miatt szárítógépbe sem tanácsos tenni a bikinit.

Elolvasom a cikket