Egyszerű, kevés összetevőt igényel és csodát tesz az ízületeinkkel. Szergej Dlin orosz orvos szerint a narancsban sok C-vitamin van, és a gyümölcsnek antioxidáns tulajdonságai is vannak, amelyek segítenek a gyulladás elleni küzdelemben, a méreganyagok eltávolításában és a fájdalom csökkentésében. Mutatjuk, hogyan készítse el a tökéletes desszertet – írja a sports.kz.
A következő összetevőkre lesz szüksége:
– Narancs – 1 db,
– víz – 200 ml,
– cukor – 2 evőkanál,
– zselatin – 1 csomag.
Kezdetnek áztassa be a zselatint egy pohár hideg vízbe. Hagyja egy ideig. Várja meg, amíg beázik.
„A zselatin leggyakrabban kollagénből készül, amely állati csontokból és porcokból származik. Ez teszi a zselét nagyon egészségessé, és különösen az ízületek számára – mondta Sergei Dlin. – A zselatin pedig glükozamint is tartalmaz, amely fontos összetevő, erősíti az ízületi porcszövetet. Csökkenti a gyulladást az ízületi gyulladásban és az osteoarthritisben. Mindezek mellett hasznos ásványi anyagokat tartalmaz: foszfort, magnéziumot, kalciumot. Ezek erősebbé és ellenállóbbá teszik a csontokat.”
Vegyen egy narancsot, és reszelje le a héját. Tegye át egy külön tányérra. Ezután vágja félbe a gyümölcsöt, és facsarja ki a levét egy kis lábasba vagy bögrébe, amelyet a tűzre tehet.
Ezután törje össze a narancs pépét, és tegye a kifacsart gyümölcslébe. Ezután öntsön rá egy pohár vizet. Tegye az egészet a tűzre, forralja fel, majd szűrje le az italt, adjon hozzá cukrot és áztatott zselatint, majd a héját, és hagyja összeállni.