Az ukránok által kiszemelt orosz célpontokról kaphat listát az Egyesült Államok

Abban az esetben, ha az Egyesült Államok engedélyezi Ukrajnának, hogy nagy hatótávolságú fegyvereket használjon az oroszok elleni támadásaihoz, Kijev átadja Washingtonnak az Oroszországi Föderációban tervezett célpontjainak listáját – idézte a Politicot a Pravda.

Az ukránok arra készülnek, hogy az Egyesült Államok vezetői tisztségviselőinek átadják oroszországi célpontjaik listáját, amelyeket abban az esetben támadnának meg, ha Washington feloldaná az amerikai fegyverszállítások korlátozását.

Ukrajna a listát utolsó próbálkozásként használja, hogy meggyőzze Washingtont az amerikai fegyverek oroszországi használatára vonatkozó korlátozások feloldásáról.

Bár Ukrajna már korábban is adott tájékoztatást az Egyesült Államoknak néhány potenciális oroszországi célpontjáról, ez a lista sokkal részletesebb lesz.

Várhatóan Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter, Andrij Jermak elnöki kabinetfőnök és Zelenszkij vezető tanácsadója a héten Washingtonba látogat, hogy személyesen mutassák be a tervezetet a megbeszélések során.

Elolvasom a cikket