Megszólalt Dejan Sztankovics, a csábító

Az oroszok miatt nem mer többet mondani Sztankovics, aki csak legyint a Fradi-szurkolók reakciójára. Hosszú idő után először szólalt meg a magyar sportmédiában a szerb szakember.

A szerb szakember még májusban, a Paks elleni vesztes Magyar Kupa-döntő után közölte a Ferencváros vezetőségével, hogy elfogadta egy másik klub ajánlatát, és távozik a magyar rekordbajnoktól. Néhány nappal később aláírt a Szpartak Moszkva együtteséhez, ahová azóta Marquinhost és Myenty Abenát is elcsábította.

Sztankovics egyébként az orosz sajtónak azt mondta a klubváltásáról: „Az életben döntéseket kell hozni. Erre fel kell készülni, mert elmehet melletted a vonat. Egy bizonyos ponton vagy elfogadod a kihívást, vagy nem. Én elfogadtam. A Ferencvárosnál minden rendben volt, és hálás vagyok a klubnak, hogy megadta a lehetőséget. Teljesen átadtam magam. Megnyertük a bajnokságot, a klub bejutott a Bajnokok Ligájába… Azonban elfogadtam egy nagy kihívást. Nem lesz könnyű, de semmi sem lehetetlen” – válaszolta a szakembert.

Arra, hogy hogy jellemezné magát edzőként, a következőket mondta. „Közvetlen, őszinte. Ez a két tulajdonság fontos. Mert kezelni kell a nehéz helyzeteket, az öltözőt, a nagy neveket. Meg kell értened, hogy most egy 30 milliós rajongótáborral rendelkező klubot edzel. Tehát a fő gondolatom az, hogy őszinte és közvetlen legyek. Dolgozzunk keményen, és adjunk bele mindent” – vélekedett Sztankovics.

Elolvasom a cikket