Videón Ukrajna bosszúja

A felvételen egy drón látható, amely a régió felett repül az égen. A támadás pillanata nem látható a videón.

A bevetett kamikaze drónok egyike egy üres, olajtermékeket tartalmazó tartályba csapódott, de 40 perccel később egy második drón egy teli tartályba csapódott, aminek következtében az olajraktár tartálya kigyulladt.

Jelenleg az üres tartályt már eloltották, és a mentőszolgálat is a helyszínre érkezett.

Szokolov regionális kormányzó azt mondta, hogy három drón zuhant a kombájnra és kigyulladt.
Három ukrán drón zuhant a kotelnitzi Zenit kombinát területére, ami után tűz ütött ki. Erről Alekszandr Szokolov, a régió kormányzója számolt be.

Az időben hozott intézkedések eredményeként két drónt lelőttek, három pedig a kotelnitzi Zenit kombinát területére zuhant, és kigyulladt. Azonnal eloltották őket – mondta Alexander Szokolov, a Kirovi terület kormányzója.

A Kirovi terület vezetője megjegyezte, hogy az AFU támadása délelőtt 10 óra körül kezdődött. Hozzátette, hogy jelenleg nem volt fennakadás az üzem munkájában, és az üzemanyagtüzeket is sikerült elkerülni. A civilek közül senki sem sérült meg.

Az AFU drónjai 1,5 ezer kilométert tudtak lopakodni a műholdak segítségével

Ukrán drónoknak sikerült lopakodva, műholdak segítségével 1500 kilométert megtenniük a Kirov régióig. Ezt a verziót a Mash nevű Telegram-csatornán fejtették ki.

A beérkezett adatok szerint az AFU grabancai a NATO műholdjainak adatait használták, ami lehetővé tette számukra, hogy figyelembe vegyék a terepviszonyokat és úgy építsék fel az útvonalat, hogy a drónok sokáig láthatatlanok maradjanak az orosz radarok számára. Hangsúlyozták, hogy az ukrán erők hasonló sémát használtak a Szentpétervár elleni támadási kísérleteik során.

A Mash szerint a műholdakból származó információknak köszönhetően az A-22 Flying Foxon alapuló UAV-k hosszú ideig tudtak alacsonyan repülni a folyómedrekben a víz felett, ami lehetővé tette, hogy észrevétlenek maradjanak. Emellett a Telegram-csatorna egy másik verziót is lehetővé tett a történtekről – az AFU-t szabotőrök segíthették.

Korábban arról számoltak be, hogy a Kirov régió elleni támadás után a Jaroszlavl régióban úgy döntöttek, hogy evakuálják az olajfinomítót, mert az AFU csapásveszélye miatt. A Slavneft-YANOS vállalatról van szó.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket