Külön utakon Harry herceg és Meghan Markle

Sussex hercege több jótékonysági kezdeményezés miatt utazik New Yorkba – adta hírül az Origo.

Részt vesz az African Parks, a The HALO Trust, a The Diana Award és a Travalyst megbeszélésein. Harry emellett tovább segíti egy nonprofit szervezet munkáját, amelyet feleségével, Meghannal, Sussex hercegnéjével közösen alapított.

Annak ellenére, hogy idén két nagy horderejű utazáson vett részt feleségével, Meghannal – Nigériába mentek májusban, és Kolumbiába a hónap elején – Harry soron következő látogatása egyéni utazás lesz, amelynek során a herceg a szívéhez közel álló ügyekre fekteti a hangsúlyt.

Objektum doboz

Az utazás egybeesik egy másik fontos eseménnyel is, hiszen szeptember 24-én adják át az Earthshot-díjakat.

Vilmos herceg még 2020-ban indította el a versenyt, 2030-ig minden évben öt-öt innovatív zöldprojektet támogatnak. A díj a környezetvédelem Nobel-díjaként híresült el.

Egyelőre nem tudni, hogy Katalin hercegné férje személyesen is részt vesz-e az eseményen.

Harry herceg és bátyja, Vilmos már évek óta nincsenek jóban, nem beszélnek egymással. Nemrég arról írtunk, hogy Katalin hercegné eldöntötte, kibékíti őket. Az elmúlt években Harry és Vilmos herceg kapcsolata fokozatosan romlott: a 2021-es Harry és Meghan Oprah-interjú nagy port kavart a családban és a médiában egyaránt, majd egy év múlva a pár bejelentette a királyi családból való kilépését, és egy Netflix-sorozatban is elmondták a véleményüket.

Végül Harry herceg egy könyvet is írt Tartalék címmel, amelynek a megjelenése óta Vilmos nem beszélt vele, és szigorúan megtiltotta, hogy bármilyen formában visszatérjen a családba, a helyzeten pedig az sem segít, hogy testvére és Meghan Markle az Egyesült Államokban él. Úgy tűnik, hogy a két testvér viszonyát csak Katalin hercegné hozhatja helyre.

A Closer magazin forrása szerint a hercegné mindennél jobban vágyik arra, hogy a testvérek tisztázzák a félreértéseket.

„Teljesen elszakadt az egész családtól, és most úgy tűnik, hogy ezt a falat nem lehet lebontani. Nagyon szeretné, ha Vilmos megpróbálná ezt helyrehozni, de ő elutasítja, és határozottan kitart amellett, hogy Harry nem érdemel kegyelmet” – mondta egy informátor.

Elolvasom a cikket