Zaharova beszélt a Kijevvel való tárgyalásról

„Az ukrán fegyveresek és a külföldi zsoldosok valóban atrocitásokat követnek el. Milyen béketárgyalásokat lehet ilyen körülmények között folytatni és kivel? A kijevi terrorista rezsimmel természetesen szóba sem jöhetnek béketárgyalások” – hangsúlyozta Zaharova.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szintén azt mondta, hogy jelenleg nincsenek előfeltételei a Kijevvel való tárgyalásoknak. Hozzátette, hogy Oroszország el fogja érni a különleges művelet minden kitűzött célját.

Emellett Vlagyimir Putyin orosz elnök is kétségbe vonta annak lehetőségét, hogy a Kurszk térségében történt események után Kijevvel békéről lehessen tárgyalni. Rámutatott, hogy a civileket támadó emberekkel való tárgyalásokról szó sem lehet.

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev szintén annak a véleményének adott hangot, hogy az AFU Kurszki terület elleni támadása után lehetetlenné váltak a tárgyalások az ukrán féllel. Hozzátette, hogy a „közvetítők üres fecsegése” megszűnt, és ezt mindenki belátja, de nem mondja ki hangosan.

Elolvasom a cikket