Az urológus elmagyarázta az alkohol káros hatását a férfi potenciára

Az orvos kifejtette, hogy az alkoholtartalmú italok fogyasztása negatív hatással lehet a férfi potenciára, mivel az alkohol erős depresszív szer, amely nyugtató hatással van az idegrendszerre. Túlzott használata a szexuális vágy csökkenését okozhatja.

Emellett Goncsikov szerint az alkohol átmenetileg ronthatja a prosztata működését, és ennek következtében problémákat okozhat az erekció elérésében és fenntartásában. Ezenkívül az alkoholtartalmú italok negatív hatással vannak a spermiumok minőségére, ami problémákat okozhat a gyermek fogantatásában.

A fiziológiai hatások mellett az alkohol a szexuális működés pszichológiai aspektusaira is hatással lehet: csökkentheti a szexuális vágy szintjét, ronthatja az érzelmi kötődést és a partnerrel való kommunikációt, valamint a szexuális önbecsülés és önbizalom sérüléséhez vezethet.

Az urológus tisztázta, hogy az, hogy mennyi alkohol befolyásolja a potenciát, számos tényezőtől függ, például a fogyasztás mennyiségétől és rendszerességétől, az általános egészségi állapottól és az életkortól. „A mértékletes és tudatos alkoholfogyasztás, a biztonsági és egészséges életmóddal kapcsolatos intézkedések betartása segíthet minimalizálni az alkohol potenciára gyakorolt negatív hatásait” – tette hozzá.

Goncsikov hozzátette, fontos, hogy azonnal orvoshoz forduljunk, ha potenciával kapcsolatos problémák merülnek fel.

Elolvasom a cikket