Ezek a vitaminok ajánlottak 50 éves kor felett

Az életkorral kapcsolatos változások az emberi szervezetben 50 éves kor után kezdődnek, a krónikus betegségek megszaporodnak, ezért fontos, hogy mind a nők, mind a férfiak szedjenek vitaminokat – írja a Sports.kz.

Az úgynevezett „öregségi tabletták” nemcsak az öregséget segítik elhalasztani, hanem bizonyos betegségek ellen is védelmet nyújtanak. A táplálkozási szakemberek különösen a D3, K2, B9 és B12 vitaminok szedését ajánlják. Ezek 50 év felett egyaránt hasznosak a férfiak és a nők számára. Az orvos szerint ezek a vitaminok védenek a depresszió, a csontritkulás és a rákos megbetegedések kialakulása ellen – írja a Sports.kz.

„Az említett lista olyan vitaminokat tartalmaz, amelyek pozitív hatása bizonyítottan érvényesül a férfi és a női szervezetre. De ide sorolnám a B3 nikotinsavat is, amely megvédi a szervezetet az érelmeszesedéstől. A B3-at a nőknek és a férfiaknak is érdemes szedniük, mivel megvédi az agyat az időskori változásoktól. Tulajdonképpen ugyanúgy, mint a B12-t” – jegyezte meg a szakértő.

Elolvasom a cikket