Gianni Annoni sok éve él Magyarországon, itt alapított családot, itt vezet éttermet, és elmondása szerint szereti is hazánkat. Az olasz gyökereit azonban nem feledte az évek alatt. Az Instagram-oldalán időről időre hasznos tartalmakat oszt meg a követőivel, ideértve az olasz ételek elkészítésének fortélyait és az olasz kultúra sajátosságait.
Nemrég a kávézási szokások legszembetűnőbb különbségére hívta fel a követői figyelmét. Videójában elmondta, hogy az olaszok sosem isznak kapucsínót 11 óra után. A tejes-habos kávét kizárólag a délelőtti órákban, legfőképpen a reggeli mellé fogyasztják. Tehát ebéd után szóba sem jöhet a tejeskávé, sem a latte macchiato vagy a kapucsínó.
Gianni két alternatívát is mutat a kapucsínó helyett. Mindkettő eszpresszóalapú, kevés tejet tartalmazó ital.
A macchiato caldo egy kevés meleg tejjel felöntött eszpresszó, egy pici habbal. Mivel az ital meleg, könnyen elkeverhetjük benne a cukrot vagy egyéb ízesítőszert.
A macchiato freddo pedig szintén egy eszpresszóalapú ital, amihez egy kevés hideg tejet kapunk, külön kis kancsóban. Az édesítésre használt cukor így még a tej beleöntése előtt el tud olvadni a még forró kávéban.
Objektum doboz