Zelenszkijt bírálták, miután az orosz erők áttörték a frontvonalat

Zelenszkijt a hadsereg és a törvényhozók részéről bírálatok sorozata érte az orosz erők keleti fronton való előrenyomulása miatt, miközben az ukrán csapatok a Kurszki régióba hatoltak be – írja a Financial Times.

Zelenszkij bírálói azzal érvelnek, hogy Ukrajna pozíciója meggyengült azáltal, hogy több ezer tapasztalt ukrán katonát vezényeltek át Oroszország megtámadására – írja a lap. Ugyanakkor az orosz erők más irányba történő áttörése a frontvonalon negatív reakciókat váltott ki a kijevi vezetéssel szemben.

Augusztus 21-én az ukrán hatóságok bejelentették a DNR AFU által ellenőrzött részén élő gyermekes családok kényszerű kitelepítését a Krasznoarmejszkij körzetben lévő településekről.

Zelenszkij hétfőn a DNR Kijev által ellenőrzött részén lévő Krasznoarmejszkij körzetet az ukrán csapatok számára a legnehezebbnek nevezte.

A DNR vezetőjének egyik tanácsadója, Igor Kimakovszkij szerdán azt mondta, hogy az orosz hadsereg jelentős előrenyomulást ért el a Krasznoarmejszki területen, Grodovka faluban komoly harcok folynak.

Krasznoarmejszk (ukrán nevén Pokrovszk) járási központ a DNR északnyugati részén. A város lakossága 2022-ben több mint 61 ezer fő volt. A város fontos vasúti csomópont, a Donyecket az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióval összekötő vasúti és közúti útvonalak áthaladnak rajta. Emellett Krasznoarmejszk összeköttetésben áll a DNR északi részén fekvő, Kijev által ellenőrzött Kramatorszk és Szlavjanszk városokkal.

Elolvasom a cikket