Kamilla királynét új pozícióra kérték fel

Miután év elején fény derült arra, hogy III. Károly király daganatos betegséggel küzd, Kamilla királyné többször is képviselte a brit királyi családot a férje helyett. Köztudott róla, hogy rengeteg hivatalos eseményen vesz részt, és mindig komolyan veszi a feladatait – írja az Elle.

Nyár eleje óta III. Károly király ismét egyre több helyszínre látogat el, ahova természetesen a királyné is elkíséri. Ezek többnyire diplomáciailag fontos látogatások, ám Kamilla királyné a jótékonysági tevékenységére is nagy figyelmet fordít.

Számos szervezet választotta meg a fővédnökévé, és most újabb megtiszteltetésben részesült.

A napokban a brit király család közösségi média felületén, az X-en (volt Twitter) jelentették be, hogy Kamilla királyné lesz a Rifleman’s Association, vagyis a lövész alapítvány első számú fővédnöke.

Objektum doboz

A szervezet a külföldi bevetéseken részt vevő katonákat és családjaikat támogatja, többek között öngyilkosság-megelőzési programot indítottak, mentális segítséget biztosítanak az érintetteknek, és számos egyéb módon is támogatják a veterán katonákat.

Bármilyen beosztásban is álltak, a szervezet szívesen látja a korábban vagy jelenleg szolgálatot teljesítő katonákat. Céljuk, hogy közösséget építsenek, amely megtartó erővel bír.

Kamilla királyné számára különösen azért fontos ez a munkakör, mert a lövészezredben szolgált az édesapja is. Gyakran látogatja meg a katonai bázisokat, és mindig őszintén érdeklődik a katonák tapasztalatai iránt. Mindez egybevág azzal, hogy a brit királyi család számára mindig is különösen fontos volt, hogy a hadsereggel tiszteletteljes viszonyt ápoljon.

A királyné több mint 100 jótékonysági szervezetet támogat pártfogóként vagy fővédnökként. Az már korábban kiderült, hogy a szívéhez elsősorban azok a szervezetek állnak közel, amelyek a rászorulókat, az időseket, a nemi erőszak vagy szexuális zaklatás áldozatait, a családon belüli erőszak elszenvedőit, valamint a nőket és az állatvédelmet támogatják.

Elolvasom a cikket