Erőműpusztítás a célja az ukránoknak

Suvalov elmondta, hogy három drón próbálta megtámadni a Kashirszkaja GRESZ-t.

Áldozatok és károk nem voltak, tűz nem keletkezett. Az áramellátás rendben van az előfizetők számára. Az operatív szolgálatok a helyszínen dolgoznak

Mihail Suvalov kiemelte, ezt megelőzően a szemtanúk a Konakovszkaja GRESZ-nél keletkezett tűzről számoltak be. Feltételezhető, hogy a tűz drónok támadása miatt kezdődött. A Mash szerint a lakosok „drón jellegzetes hangját” hallották, majd robbanások következtek és tűz ütött ki.

A regionális kormány később pontosította, hogy öt drónt lőttek le a Tveri területen található Konakovo közelében. A katasztrófavédelem szakemberei a helyszínen dolgoznak. A drónok támadása után a Tveri területen lokalizálták a tüzet – közölte a régió kormányzója, Igor Rudenya.

Drónok támadták meg a moszkvai olajfinomítót is

Lelőttek egy drónt a moszkvai olajfinomító (MNPZ) közelében – közölte Szergej Szobjanyin, a főváros polgármestere. „Nincs kár vagy áldozat, az MNPZ munkáját nem fenyegeti veszély” – pontosított. Moszkva polgármestere hozzátette, hogy egy másik drónt a fővároshoz közeledő Ramensky városrészben lőttek le.

Eddig tíz drónt lőttek le a főváros felé közeledve. „A védelmi minisztérium légvédelme továbbra is visszaveri az ellenséges UAV-k Moszkva elleni támadásait” – jegyezte meg Szobjanyin.

Szeptember 1-jére virradó éjszaka ukrán drónok támadtak orosz területeket

Az augusztus 31-ről szeptember 1-jére virradó éjszaka több orosz régiót is drónok támadtak. Az orosz légvédelmi (légvédelmi) eszközök az éjszaka folyamán az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) összesen 158 drónját semmisítették meg.

A Brjanszki terület felett az éjszaka folyamán 27 drónt lőttek le – közölte Alekszandr Bogomaz kormányzó. Több mint tíz drónt lőttek le a Voronyezsi terület felett, hármat a Tulai területen, kettőt pedig a Kurszki területen. A Rjazanyi és a Lipcsei területen is meghiúsítottak dróntámadásokat.

Augusztus 31-én éjjel a légvédelmi erők három orosz régióban lőttek le drónokat. A védelmi minisztérium pontosította, hogy két drónt semmisítettek meg a Belgorodi terület felett, valamint egyet-egyet az Oreli és a Kurszki terület felett.

Elolvasom a cikket