Egy különleges mate teáról (paraguayi magyal tea) van szó, amelyet azért becsülnek, mert képes legyőzni a hirtelen fáradtságot és enyhíteni a fejfájást.
A paraguayi magyal teát ennek az örökzöld cserjének az ágaiból és leveleiből készítik, amelyeket nyílt tűzhelyen szárítanak. Ez a növény számos antioxidánst tartalmaz, amelyek fokozzák az anyagcserét és gyorsan javíthatják a teljesítményt.
Ez az érdekes ital illóolajokat, valamint A-, B- és C-vitamint is tartalmaz.
De mi lehet benne olyan káros?
A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a tea minden hasznos tulajdonsága mellett számos rákkeltő anyagot tartalmaz. Ezek a mérgező anyagok megháromszorozzák a rák kialakulásának kockázatát. Különösen, ha a májat, a beleket, a hasnyálmirigyet, a gyomrot, a nyelőcsövet és a tüdőt érintő daganatokról van szó.
A mate teából a hagyományos elkészítési mód után kapja az ember a legtöbbet, ha a szokásos, 65 fokra felmelegített vízzel készítjük.