Újabb titkok derültek ki Michael Jacksonról

„Soha nem bántana egy gyereket”

Mint ismert, a férfi 2006-ban lett Jackson testőre, miután Jacksont botrányos pedofíliavádakkal illették. Amikor Whitfield elvállalta a munkát, nem volt biztos abban, hogy Michael valóban ártatlan. Kétségei azonban hamar eloszlottak.
„Nagyon szomorú volt. Minden más volt, egyszerűen sok mindenen ment keresztül. Mint mindenki más, én is hallottam ezeket a történeteket, mielőtt elkezdtem volna neki dolgozni, így teljesen normális lett volna, ha kételkedni kezdek” – vallotta be az őr.
„Nagyon figyeltem őt és a környezetét, azt, ahogyan a gyerekeivel és a többi emberrel érintkezett. Soha nem akartam elhinni ezeket a dolgokat, de mindenképpen résen voltam, különös figyelmet fordítottam rá, mert nem ismertem őt, amíg nem kezdtem el neki dolgozni” – mondta.

Lassan Bill rájött, hogy az énekes egyáltalán nem az, akinek sokan képzelik. Látta a sebezhetőségét, és sok nehéz pillanatot élt át vele.

„Bárcsak elég sokáig élt volna ahhoz, hogy elmondhassa az ő oldalát a történetből, és az emberek jobban megértsék, ki is volt ő valójában. Soha nem bántott volna egy gyereket sem. Én nem ilyen embert ismertem” – mondta Whitfield.

„Egyszer azt mondta, hogy inkább felvágja az ereit, minthogy egy gyereket bántson. Szóval tudom, hogy ezek a vádak fájdalmasak voltak számára. Mondhatom, hogy megváltoztatta őt” – tette hozzá.

Miért halt meg Michael Jackson?

2009 márciusában, a sok botrány és vádaskodás után Michael úgy döntött, hogy új turnéra indul. Rengeteget kezdett próbálni, és az állandó stressz hátterében még jobban kezdte kimeríteni magát. És három héttel a koncertek kezdete előtt Jackson meghalt. Testőre szerint „valaki hibázhatott”. Mint ismeretes, Michael haláláért orvosát okolják, aki túladagolt gyógyszert adott be neki.

„Próbáltam elgondolkodni azon, hogy vajon szándékosan tehették-e. Gyakran kérdezték tőlem, hogy szerintem mi végzett vele. És sok mindent mondtam az embereknek. És ez sokunkra vonatkozik” – mondta az őr.
„Nagyon sokan voltak, akik egyszerűen nem akartak a közelében lenni, de nagyon sokan voltak olyanok is, akik akartak tőle valamit. És ez lehangoló tud lenni. Határozottan stresszes volt. És a stressz öl” – mondta.

Whitfield szerint szeretné hinni, hogy Jackson egy jobb helyen van

„Szeretném azt hinni, hogy nem csak meghalt, hanem elment. Elhagyta ezt a helyet, ezt a világot egy jobb helyre, mert a béke, amire szüksége volt, soha nem lesz meg ebben az életben” – mondta az őr.
Megjegyezte, hogy nem hitt azonnal Jackson halálában. 2009. június 25-én rengeteg telefonhívást kapott. Mindenki azt kérdezte, hogy az énekes valóban meghalt-e.
„És először nem hittem el, mert egy nap Virginián keresztül autóztunk, és bemondták a rádióban, hogy Michael Jackson meghalt. Ő pedig a kocsi hátsó ülésén ült, én pedig pont őt néztem. És azt mondtam: „Mr. Jackson, hallotta, hogy azt mondták, meghalt? – Erre ő azt mondta: – Ó, én mindig ezt hallom” – emlékezett vissza az őr.

Amire az őr emlékszik Jacksonról

Az őr úgy emlékszik Michaelre, mint egy jó barátra. Megjegyzi azonban, hogy az énekes elsősorban a főnöke volt. Jackson pedig gyakran idegesítette őt.
„Rám bízta még a legdrágább dolgát is, a gyerekeit. Bár a barátomnak tekintettem, mégis a főnököm volt. És az idegeimre ment. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek, akinek volt már főnöke vagy felettese, valamikor dühös volt” – emlékezett vissza Bill.

Jacksonnak megvoltak a maga furcsaságai. Néha apróságok miatt is fel tudott dühödni. Az énekes imádta a hosszú utazásokat is. A biztonsági őr szerint Michael a stresszel próbálhatott megbirkózni.

„Szerette a hosszú utazásokat hajnali három-négy órakor. És mi csak kocsikáztunk, akár a Las Vegas Stripen, akár valahol máshol vidéken, bárhová is vezetett az utunk. Csak vezetni akart, és nézni a körülötte lévő világot, nem sietett sehová. Tudom, hogy valamivel foglalkozott, vagy valamin keresztülment, és ezeket a hosszú utakat tette meg a gondolatainak” – mondta a művész utolsó testőre.

Elolvasom a cikket