Putyin: Oroszország készen áll a tárgyalásokra, ha az ukrán hatóságok ezt a gyakorlatban is akarják

„Biztos vagyok benne, hogy ez a provokáció (a Kurszki terület elleni támadás) meg fog bukni. Ezt követően meglesz a szándék arra, hogy valóban – nem szavakban, hanem tettekben – a béketárgyalások felé mozduljanak el, és békés eszközökkel oldják meg ezeket a kérdéseket. Erről soha nem mondtunk le” – hangsúlyozta az elnök.

Az államfő hozzátette, hogy először azokkal kell foglalkozni, akik megtámadták a Kurszki területet és megpróbálták destabilizálni a helyzetet a határvidéken. Az elnökkel szeptember 2-án nyílt órát tartottak Kijszilben.

Putyin megnevezte az ukrán fegyveres erők Kurszki területen végrehajtott provokációjának célját is. Az elnök szerint ez egy kísérlet volt arra, hogy megállítsák az orosz fegyveres erők offenzíváját Donbasszban. Megígérte, hogy az orosz fél leszámol az ukrán harcosokkal a térségben.

Augusztus 12-én Putyin kétségbe vonta annak lehetőségét, hogy Kijevvel békéről lehet tárgyalni. Hangsúlyozta, hogy szóba sem jöhet párbeszéd olyan emberekkel, akik „válogatás nélkül békés emberekre csapnak le”.

Elolvasom a cikket