Orosz–mongol csúcstalálkozó

A Nemzetközi Büntetőbíróság – amelynek joghatóságát Oroszország nem ismeri el – elfogatóparancsot adott ki Putyin és Maria Lvova-Belova gyermekjogi ombudsman ellen. Az orosz felet azzal vádolták, hogy az ukrán bombázások elől kimenekített és a háborús övezetből biztonságos területekre vitt gyermekeket deportálták.

Az orosz elnök Mongóliában részt vesz a szovjet és a mongol fegyveres erők Halhín-goli csatában aratott közös győzelmének 85. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken. Ezen kívül a felek szűk és bővített formában tárgyalásokat fognak folytatni.

Objektum doboz

Vlagyimir Putyin és Ukhnaagiin Khürelsükh megvitatják az átfogó stratégiai partnerség kétoldalú kapcsolatainak további fejlődési kilátásait. Mint a Kreml sajtószolgálata megjegyezte, a megbeszéléseket követően kétoldalú dokumentumok aláírását tervezik.

Putyin 2023 októberére kapott meghívást Mongóliába az orosz és mongol elnök kínai találkozóján. Az orosz államfő előző útjára az országba 2019-ben került sor.

Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára arról tájékoztatott, hogy Putyin ellátogat a szeptember 3. és 6. között Vlagyivosztokban megrendezendő Keleti Gazdasági Fórumra is, és részt vesz a plenáris ülésen.

Elolvasom a cikket