Ősi törzsek víz alatti hídját fedezték fel egy spanyol barlangban

A kiadvány szerint a törzsek hatezer évvel ezelőtt építhették a hidat. Hogy kiderítsék, mikor épült az építmény, a tudósok elemezték a híd tetején végigfutó világos, jól elkülönülő sávot. Ez az építmény az emberi tevékenység bizonyítéka Mallorcán, amely 1400 évvel korábban jelent meg ott, mint azt a régészek gondolták.

A szakemberek a továbbiakban a Földközi-tengerben található barlangokat fogják tanulmányozni, hogy felmérjék, hogyan változott a tengerszint az iparosodás előtti időszakban. A tudósok azt is megtudhatják majd, hogy a modern kori felmelegedés hogyan hatott erre.

Korábban amerikai kutatók Alaszka partjainál egy titokzatos aranyszínű gömböt találtak az óceán fenekén. Segített ebben egy víz alatti robot. A leletet az Egyesült Államok Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatala óceánkutató részlegének expedíciója keretében fedezték fel. A gömb átmérője körülbelül 10 centiméter. A tárgy 3,3 ezer méteres mélységben rögzült egy sziklához. A kutatók egy lyukat vettek észre a gömb egyik oldalán.

A tudósoknak sikerült begyűjteniük az „aranygömböt” és felvinniük a hajóra, de még mindig nem tudták azonosítani, s csak abban értenek egyet, hogy biológiai eredetű.

Elolvasom a cikket