Íme, melyek segítenek egyensúlyba hozni a vércukorszintet – fogalmaz a Sports.kz.
Fagyasztott brokkoli. Magas tápanyag- és rosttartalmú. Minden csésze fagyasztott brokkoli több mint 5 g rostot tartalmaz. A brokkoli szulforafánt is tartalmaz, ami segít szabályozni a vércukorszintet és az inzulinrezisztenciát.
Fagyasztott spenót. Egy csésze ilyen főtt spenót 8 g rostot tartalmaz. Adhatja levesekhez, pörköltekhez, quiche-hez, fritőzökhöz, mártásokhoz.
Fagyasztott kelkáposzta. Egy csésze főtt fagyasztott kelkáposztából közel 4 g rostot kaphat. Emellett kvercetin és kaempferol is található benne, amelyek csökkentik a vércukorszintet és javítják az inzulinérzékenységet.
Fagyasztott kukorica. Mértékkel fogyasztva a kukoricaszemek glikémiás indexe alacsony vagy közepes. Egy csésze főtt fagyasztott kukoricából 4 g rostot nyerhetsz.
Fagyasztott karfiolrizs. Egy 85 g-os adag nyers karfiol 2 g rostot és 4 g szénhidrátot tartalmaz.
Fagyasztott bogyók. Csészénként átlagosan 3 g rostot tartalmaznak.
Fagyasztott avokádó. Gazdag szívbarát telítetlen zsírokban. Fél csésze fagyasztott avokádó 4 g rostot tartalmaz.
Fagyasztott hal. A fehérje segít lassítani az emésztést, és tompítja a szénhidrátok és a cukor felszívódását. Ennek köszönhetően stabilizálhatja a vércukorszintjét. A legjobb, ha tőkehalat és lazacot vásárol.
Fagyasztott garnélarák. Gyorsan kiolvadnak, és szintén gazdagok fehérjében. A 85 g főtt garnélarák – 20 g fehérje.
Fagyasztott pürésített edamame szójabab. Egy csésze ilyen bab 18 g fehérjét és 8 g rostot tartalmaz.