Ez az édesség véd a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás ellen

Ez derült ki a Shibaura Institute of Technology tudósainak tanulmányából, amelyet a Food Bioscience című folyóiratban tettek közzé – írja a Sports.kz.

A tudósok kifejtették, hogy a polifenolok olyan természetes anyagok, amelyek keserűséget adnak a kakaónak és más növényi eredetű élelmiszereknek. Nagy mennyiségű ilyen vegyület található az étcsokoládéban. Amikor a nyelven található keserű ízreceptorokkal, az úgynevezett T2R-ekkel érintkeznek, a polifenolok reakciók láncolatát indítják el a szervezetben.

A kutatók megállapították, hogy a T2R-ek aktiválása a gyomor-bélrendszerben elősegíti bizonyos hormonok termelődését. A tudósok szerint ezek a hormonok azok, amelyek védőgátként szolgálhatnak a 2-es típusú cukorbetegség és a túlsúly kialakulása ellen.

A tudósok hozzátették, hogy a hasznos polifenolok nemcsak a csokoládéban találhatók. Számos növényi termék gazdag ezekben az anyagokban. Polifenolok találhatók az almában, a bogyós gyümölcsökben, a brokkoliban, a sárgarépában, a csípős paprikában, a zöld teában, valamint a lenmagban, az olívaolajban és a zabpehelyben.

Elolvasom a cikket