C-vitamin: miért veszélyes hiánya?

Ahogy az orvos mondta, ez szükséges a normális immunműködés fenntartásához. Segít a kollagénképzésben is, ami növeli a bőr rugalmasságát és segíti a sebek gyógyulását.

Hiánya miatt kialakulhat skorbut – egy olyan betegség, amelyben vérző íny, kihulló fogak, gyenge csontok, kötőszövetek.

Ezenkívül az ember fogékonyabbá válik a fertőzésekre, lassabban gyógyulnak a sebek, romlik a haj, a bőr, előrehalad a szív- és érrendszeri betegség, gyengül a csontszövet, nő a rák valószínűsége.

Milyen élelmiszerek tartalmaznak sok C-vitamint?

A legnagyobb mennyiségű C-vitamint a citrusfélék, a bogyós gyümölcsök, a brokkoli, a zöldpaprika, a spenót, a káposzta tartalmazza – foglalta össze az orvos.

Elolvasom a cikket