A magas vérnyomás súlyos betegséget jelezhet

Egy 30 éves lány magas vérnyomással kapcsolatos panaszokkal fordult hozzá. Már napi három különböző gyógyszert szedett, de ez nem sokat segített.

Az orvos szerint az 50 éves és idősebb embereknél a magas vérnyomás leggyakrabban önálló betegség. A fiatalabbaknál a magas vérnyomás valamilyen más betegség tünete, és meg kell keresni az okát.

Vért vettek a lánytól, hogy ellenőrizzék az aldoszteron szintjét – ugyanis ez a hormon növeli a vérnyomást. Természetesen ez a szám magas volt. Csináltak egy kontrasztanyagos CT-vizsgálatot is, és ott volt, egy kis daganat a mellékveséjén.

Megműtöttük, eltávolítottuk. És ennyi volt. A magas vérnyomás azonnal normalizálódott. Szó szerint elvágtuk. Nincs több tabletta, nincs több terápia. Ez minden beteg álma – egy, egy, és minden eltűnt, minden erőfeszítés nélkül.

Tehát, ha problémák vannak, ne legyünk türelmesek, ne áldozzuk fel az életminőséget, ne tegyük ki a szervezetet felesleges vizsgálatoknak. Sok súlyos probléma ma már egyetlen műtéttel vagy néhány gyógyszer felírásával megoldható.

Elolvasom a cikket