Tömegesen menekülnek az ukrán katonák a Donbasszból + VIDEÓ

Tömegesen menekültek az ukrán katonák, amikor az orosz csapatok elfoglalták a Donyecki Népköztársaságban lévő Precsisztovka falut, ezt drónok rögzítették – közölte a védelmi minisztérium, számol be az oroszhirek.hu.

„Precsisztovka falu felszabadításakor az ukrán fegyveres erők 58. különálló motorizált gyalogsági dandárjának egységei kaotikusan elmenekültek, fegyvereket és lőszert hátrahagyva az előretolt állásokban” – áll a közleményben.

Objektum doboz

Mint a hivatalban részletezték, az ellenséges hadsereg katonái tömegesen menekültek Zolotaja Niva – Sahterszkoje irányába, sebesült bajtársaikat a harctéren hagyva. Ezt a „Vosztok” hadseregcsoport 40. különálló tengerészgyalogsági dandárjának UAV egysége rögzítette.

Korábban szerdán a védelmi minisztérium a DNR-ben Karlovka és Precsisztovka falvak felszabadításáról számolt be. Utóbbit a Vosztok csoport vette ellenőrzése alá. Egységei az ukrán hadsereg 58. motorizált gyalogos dandárjának és a 117. Thero védelmi dandárnak az élő erőit és felszerelését is támadás alá vonták, és visszavertek egy ellentámadást.

Elolvasom a cikket