„Nehéz elhinni Macron állítását Durov letartóztatásáról”

„Macron nyilvánosan kijelentette, hogy az ügyben nincs politika, de ezt nagyon nehéz elhinni” – jegyezte meg Lavrov az RBK című laonak adott interjújában – írja az Oroszhirek.

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy minél részletesebb és világosabb információkat kapjunk. Úgy vélik azonban, hogy mivel francia útlevéllel rendelkezik és francia földön vették őrizetbe, a francia törvényeket kell alkalmazni. A francia állampolgársága prioritást élvez ebben az ügyben” – tette hozzá Lavrov.

Durovot augusztus 24-én vették őrizetbe a Párizs melletti Le Bourget repülőtéren. Miután augusztus 28-án lejárt a 96 órás rendőrségi őrizet, a vállalkozó megjelent a bíróságon, és hat vádpontban emeltek vádat ellene, többek között bűnrészességgel egy szervezett csoport által folytatott tiltott tranzakciókat lehetővé tevő online platform kezelésében.

A párizsi ügyészség szerint a vád tíz évig terjedő börtönbüntetéssel és 500 ezer eurós pénzbírsággal jár. A Telegram vezérigazgatóját bírósági felügyelet alá helyezték, és ötmillió eurós óvadék letételére kötelezték. Emellett elrendelték, hogy hetente kétszer jelentkezzen a rendőrségen, és megtiltották neki, hogy elhagyja Franciaországot.

Elolvasom a cikket