Ez az ital védi a szívet és meghosszabbítja az életet

Manapság egyre gyakrabban hallani a kávé hasznosságáról, feltéve, hogy mértékkel fogyasztják – olvasható a Sports.kz oldalán.

Ezek a kávézás előnyei:

Csökkenti a rák bizonyos típusainak kockázatát

A kávé olyan összetevőket tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő és daganatellenes hatással bírnak. Emiatt a kávét összefüggésbe hozzák a melanoma, a leukémia, a prosztata-, a méh- és a bélrák kockázatának csökkenésével.

Véd a 2. típusú cukorbetegség ellen

Minél több kávét iszik – mind a normál, mind a koffeinmentes kávét –, annál kisebb a valószínűsége, hogy cukorbetegségben szenved, állítják a kutatások. Van azonban egy mellékhatása – a túl sok eszpresszó alvászavarokhoz és migrénhez vezethet.

Védi a szívet

Míg egyes orvosok azt javasolják, a szívritmuszavarban szenvedő betegeknek, hogy mondjanak le a kávéról, mások kísérleti adatokra hivatkoznak, amelyek szerint ez az ital akár 13%-kal is csökkentheti a pitvarfibrilláció gyakoriságát.

A kávéfogyasztás emellett 19%-kal csökkenti a szívinfarktus és 30%-kal a szívroham kockázatát azokhoz képest, akik megtagadnak maguktól egy csésze élénkítő cappuccinót vagy tejeskávét.

Meghosszabbítja az életet

A European Journal of Epidemiology című szaklapban 2016-ban megjelent tanulmány szerint napi négy csésze kávé fogyasztása késleltetheti a különböző okokból, többek között szívelégtelenségből és rákból eredő halálozást.

Elolvasom a cikket