Már lehet jelentkezni a haditorna versenyekre

MH/MTI
2024. szeptember 6. péntek. 6:25

A versenyt szervező alakulat, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság közleményében azt írta, a középiskolásoknak szóló verseny a honvédelemhez köthető versenyszámokból áll.

A fiatalok kipróbálhatják magukat különböző, a honvédelemhez kapcsolódó sportos versenyszámokban, mint például fegyveres váltófutás, kézigránátdobás, távbecslés, elsősegélynyújtás.

A verseny egyre népszerűbb, tavaly 260 iskolából 340 csapat 1360 diákja vett részt rajta. A vármegyei fordulókon induló középiskolás diákoknak négyfős csapatokban kell összemérniük felkészültségüket, az egyetlen feltétel, hogy magyar állampolgársággal rendelkező, az idei tanévben 9-12. osztályos középiskolás diákok alkossák a csapatokat.

Jelentkezni a kiküldött felhívásban megadott (vármegyénként eltérő) határidőig, a területileg illetékes toborzó irodán lehet.

A vármegyei fordulókat a toborzásért is felelős MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság – más alakulatokkal együttműködve – szervezi. Az idei első vármegyei fordulót szeptember 24-én a Vas vármegyei Vépen rendezik. A következő hetekben minden vármegyében megküzdhetnek egymással a diákcsapatok, majd október közepén a Budapest Honvéd Sportegyesület atlétika pályáján a budapesti és Pest vármegyei fordulókkal zárulnak a regionális selejtezők.

A vármegyei fordulók nyertes csapatai jutnak be a jövő tavasszal rendezendő országos döntőbe. A sportversenyek keretében a toborzóktól a „Szeretem, megvédem!” szlogennel elindított tartalékoskampányról is lehet érdeklődni.

A tartalékos katonának jelentkezők többletpontokat szerezhetnek a felsőoktatási felvételihez, továbbtanulás esetén pályázhatnak ösztöndíjra, a bruttó 150 ezer forintos szerződéskötési díj és az évi bruttó 600 ezer forintos rendelkezésre állási díj mellett pedig, szolgálatteljesítésük alatt kiemelt illetményt is kapnak – írták.

Elolvasom a cikket