Az évad legerősebb hónapjára készül a Budapest Park

A szeptembert hazánk kétségkívül legnépszerűbb előadója, Azahriah nyitja meg, ráadásul a hatalmas érdeklődésre való tekintettel azonnal duplázik is, ráadásul mindkét koncertre elővételben elkeltek a jegyek.

Őt követi szeptember 7-én az idén 10 éves Wellhello, amelynek tagjai érkeztek már sárkányrepülőn, helikopteren és vonattal is a Parkba – tizenharmadik parkos koncertjükre is extrém belépővel készülnek.

Szintén tizedik születésnapját ünnepli szeptember 12-én a Margaret Island, amely sok vendéget és a Szegedi Kortárs Balett táncosait is magával hoz. A csapat ráadásul nemrég már bevette a koncerthelyszínt, ahol egy lassú lírai dal, az Ölelj át live session videóját rögzítették.

Másnap Krúbi háromrészes koncert-trilógiájának első felvonását nézhetjük meg, ami egy egyszeri alkalommal megrendezésre kerülő show, és amelyre a jegyek már mind elkeltek. Szeptember 14-én a ‘80-as évek egyik legnagyobb sztárja, Thomas Anders szállítja a 40 éves Modern Talking legnagyobb slágereit.

Szeptember 15-én egy napra a kiskamaszoké a terep a Budapest Parkban – második alkalommal rendezik meg ugyanis a kifejezetten 12-15 éves korosztályt célzó JusTeenTime elnevezésű eseményt, amelynek nem titkolt célja, hogy kimozdítsa kicsit a tiniket a digitális világból nekik szóló, közösségi programok segítségével. A nagyszínpadon lesz hip-hop táncbemutató; kerekasztal-beszélgetés olyan résztvevőkkel, mint T.Danny, Sisi, Moriones, Gyarmati Fanni és Hais Dorottya; fellép Cserihanna és a Fiúk. A koncertek alatt lesz úgynevezett „Piros Lapot az Iskolai Bántalmazásnak!” flashmob is: ez a Kamaszfesztivál által szervezett Ne Bántsátok Egymást kampány fő üzenete. A piros lap, mint a szabálytalanság szimbóluma az iskolai kortárs bántalmazások megelőzésére hívja fel a figyelmet.

Mindeközben rengeteg egyéb aktivitással találkozhatnak a tinik szerte a Parkban, így például kipróbálhatnak elektronikus- és ütőhangszereket; többféle sportban is kipróbálhatják magukat; csinálhatnak kontekteket a TikTok tartalomgyártó placcon; megtapasztalhatják, milyen testi nehézségekkel élni; felfedezhetik a fenntartható divat világát; rengeteg egyéb témakörrel ismerkedhetnek meg a robotikától kezdve egészen a pályaválasztásig. Ez alatt az idő alatt a szülők pszichológusok segítségével járhatják körbe a „mentális egészség a kamaszkorban” témát, amelyről bátran kérdezhetnek is a szakértőktől, tudatták lapunkhoz eljuttatott közleményükben a szervezők.

Szeptember 20-án ígéretük szerint „szokásosan óriási rokkolással és stenkkel” érkezik a Carson Coma, akik előtt ráadásul egy nagyon különleges vendég, az osztrák Bilderbuch melegíti a közönséget, akik hazájukban igazi szupersztárnak számítanak, és könnyűszerrel töltenek meg több ezer fős klubokat, de koncerteznek arénákban is.

Szeptember 21-én már délelőtt tágra nyitja kapuit a Park, ugyanis harmadik alkalommal szervezik meg a Repeat-et, a zenészek gardróbvásárát, ahol a legmenőbb előadók különleges darabjaira is lecsaphatunk. Az ingyenes rendezvény ráadásul egy jó ügyet is szolgál: a befolyt összegből a Fábián Juli Alapítványt támogatják.

Aznap este a főszerep pedig a drum & bass stílusé, amelynek két ikonikus alakja, Sub Focus + Dimension áll a színpadra, akik szólóban már bizonyítottak a magyar fesztiválokon és klubokban is, de egyszerre még soha nem léptek fel itthon. A Tomorrowland, az ULTRA Music Festival vagy az EDC után a Budapest Park nagyszínpadán mutatják meg, hogy mitől ők jelenleg a drum & bass legnépszerűbb DJ-i.

A záró héten, szeptember 27-én az idei év utolsó koncertjét adja a Quimby, 22 órától pedig ‘90-es és 2000-es évek zenei freakshow-val búcsúztatja a nyári szezonját a Necc Party.

Szeptember 28-án a Punnany Massifzenekarral zár hivatalosan a Park – az esemény a Leszáll az est fantázianevet viseli, ami a tavaly megjelent Fel Nem lemezre utal. Ahogy a csapat frontembere, Felcser Máté fogalmaz: „Két dolog biztos: a rum gyömbérrel, a Punnany a Budapest Parkkal a legjobb párosítás.”

A „hivatalos” évadzárást követően egy igazi kuriózum erejéig újból kinyitja kapuit a Park – egy nemzetközi fesztiválnak ad helyszínt. Október 5-én és 6-án ugyanis Mexikó, Malajzia és Üzbegisztán után Magyarországra érkezik a MOKKOJI fesztivál, ahol a résztvevők a koreai kultúrával ismerkedhetnek meg. A rendezvényen a zene mellett különféle kiállításokkal, élményzónákkal és még piactérrel is találkozhatnak majd a hallyu rajongói, a fesztivál második napján (10.06.) pedig először lép fel hazánkba az igazi K-pop nagyágyúnak számító SUNMI, az AB6IX és a Dreamcatcher. A MOKKOJI fesztiválra a belépés ingyenes, jegyek a szervezők honlapján érhetőek el.

Elolvasom a cikket