Ilyen előnyei lehetnek a kis adag alkoholnak

Elmondta, hogy statisztikailag a napi egy korsó sör vagy bor általános kockázata a várható élettartamra nincs nagyobb hatással a várható élettartamra, mint az autóvezetés vagy a szalonnaevés.

Spiegelhalter elmondta, hogy a kutatások kimutatták a kis mennyiségű alkoholfogyasztás egészségügyi előnyeit, amit az italüzlet korábban már hangsúlyozott.

Őszintén szólva bosszant, amikor eltúlozzák a kis dózisok káros hatásait, különösen az olyan kijelentésekkel, mint hogy az alkohol semmilyen szintje nem biztonságos – tette hozzá.

Szerinte a napi egy-két ital kockázata „tényleg nagyon alacsony” és „ nehéz felmérni”, és a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat jelenlegi ajánlásait „ideálisnak” nevezte.

A heti két italra vonatkozó kanadai ajánlásokról szólva „teljesen feleslegesnek” és „egy irreleváns probléma megoldásának” nevezte azokat.

Spiegelhalter kiemelte a mentális egészségnek egy olyan fontos összetevőjét is, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak az alkohollal kapcsolatban: azt, hogy az alkoholtól az ivó jól érzi magát.

Kijelentette, hogy a szociális aspektus „soha nem kerül említésre ezekben a vitákban”, és elmondta, hogy az emberek azért isznak alkoholt, hogy enyhítsék a szorongást, amikor társaságban vannak, és hogy az alkohol az íze miatt is csodálatos, és fontos szerepet játszik az étkezések során.

Elolvasom a cikket