Szó szerint méreggé válik. Mikor jelent egészségügyi kockázatot a fekete tea?

Zsanna Korobeinikova táplálkozásbiológus a Rádió 1-gyel folytatott beszélgetésben emlékeztetett a fekete tea ártalmaira. Igen, ez is negatívan befolyásolhatja az egészséget. Annak ellenére, hogy a tea magas flavonoid-, vas-, magnézium- és vitamintartalma csökkenti a szervezetben a gyulladást, nem szabad napi egy csészénél többet inni belőle.

Ahhoz, hogy az összes hasznos elemet egy csészéből megkapjuk, irreális, de ha a „mennyiségre” fogadunk, akkor egy ilyen mennyiségű teát egy személy egyszerűen nem fog tudni megbirkózni – „megzavarja” a bél mikroflóráját, magyarázta a szakértő.

Ne ragaszkodjon a teához, mint a flavonoidok egyetlen és legkönnyebben hozzáférhető forrásához. Ezek megtalálhatók a citrusfélékben, a hagymában, a keserű csokoládéban, a homoktövisben. Az étrend változatossága a legfontosabb lépés a bélrendszer egészsége felé.

Zhanna Korobeinikova szorgalmazta, hogy a fekete teát hajdinával, kamillával, gyömbérrel, csipkebogyóval vagy matcha keverékkel helyettesítve fogyasszuk. Ez a megközelítés több pozitív eredményt hoz.

Ami a tea koncentrációját illeti, egy erős ital „megüti” a szívet, a gyomrot és a bélnyálkahártyát.

Elolvasom a cikket