Az élmények motiválják a fiatalokat

MH/ MTI
2024. szeptember 6. péntek. 19:33

Révész Máriusz kiemelte, a fiatalokat egy másik módon is meg lehet szólítani és rendszeres mozgásra bírni: olyan közösséget kell építeni, ahol jól érzik magukat. Az államtitkár szerint ez nem könnyű feladat, különösen a gyerekeknél, akiket a számítógépes játékok mellől kell felállítani.

Jelezte, hogy egyebek mellett ezért indult el az országos bringapark-, futókör- és gördeszkapark program. Révész Máriusz megemlítette, hogy a gördeszkázás olimpiai sportág lett, de ez kevésbé fontos. Sokkal fontosabb, hogy a fiatalok rendszeresen és minél többen használják a pályákat – tette hozzá.

Elek Sándor (Fidesz–KDNP), Törökbálint leköszönő polgármestere felidézte, több mint tíz éve jött az ötlet, hogy építsenek extrémsportpályát a településen. Volt két próbálkozás, de mindegyik rövid életű volt, most azonban egy sikeres pályázatnak köszönhetően megvalósulhatott a helyi fiatalok álma.

Közlése szerint a 94 millió forintból megvalósult pályához 40-40 millió kormányzati és önkormányzati támogatást használtak fel, a többit magáncégek biztosították.

Takács-Kiss Márta, a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség gördeszka szakágvezetője azt hangsúlyozta, az utánpótlásnevelés miatt fontos minden új gördeszkapálya. Megjegyezte, hogy a törökbálinti a tizenharmadik pálya, amely az Aktív Magyarországért Programban jött létre az elmúlt három évben.

Elolvasom a cikket