Így soha ne töltse az okostelefonját

„Az okostelefont a párna alatt töltve hagyni rendkívül tűzveszélyes. A párna ugyanis korlátozza a levegő keringését, ami a készülék túlmelegedéséhez vezet. Súlyos túlmelegedés esetén az akkumulátor meggyulladhat, ami komoly veszélyt jelent az egészségre és az életre. A párna anyagai ráadásul könnyen gyúlékonyak, ami tovább növeli a tűzveszélyt” – mondta Savchenko.

Mint a szakértő megjegyezte, a kütyü alacsony hőmérsékleten történő töltése lelassítja az akkumulátorban zajló kémiai folyamatokat, ami a kapacitás és a teljesítmény csökkenéséhez vezet. A hideg készülék melegbe való áthelyezésekor a tok belsejében kondenzáció alakulhat ki, ami rövidzárlathoz vezethet – hangsúlyozta a szakértő.

„Az akkumulátor zivatar alatti töltése szintén kockázatokkal jár. A villámlás feszültséghullámokat okozhat az elektromos hálózatban, ami károsíthatja a töltőt és magát az okostelefont is. Ha a villám belecsap a villanyvezetékbe, a szigetelés meghibásodása és a felhasználó áramütése lehetséges” – mondta Savchenko.

Elolvasom a cikket