Lángolt a Miskolctapolca Barlangfürdő tetőszerkezete + VIDEÓ

Az elsődleges információk szerint a tűzeset záróra után keletkezhetett, a tűz oltására nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók, a mentési munkálatok elhúzódhatnak – mondta Rinyu Zsuzsanna.

Objektum doboz

A boon.hu arról számolt be, hogy 21 órakor már egyre magasabbra csaptak a lángok, reménytelennek tűnik a küzdelem a Barlangfürdőnél, már a fürdő teljes teteje ég.

„Félő, porig fog égni. A teljes tetőszerkezet lángol, egy órája már, hogy hiába próbálják eloltani. A kazincbarcikai, a tiszaújvárosi és a miskolci tűzoltók vállvetve dolgoznak” – írta a Boon.hu.

A tűzoltók a tetőről kézi erővel, fecskendővel is próbálták oltani a tüzet, ami némileg csillapodni látszik. Százak nézté a rendőrségi kordon mögül a megfeszített munkát.

Tűzoltó a Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának lángokban álló tetőszerkezeténél 2024. szeptember 6-án

Lángokban áll a Miskolctapolca Barlangfürdő tetőszerkezete

Fotó: MTI/Vajda János

Este fél tíz körül a portál arról számolt be, hogy már csillapodnak a lángok, de újra és újra fellobban egyes helyeken a tető, amely folyamatosan izzik.

Egyelőre nem tudni, odabent mi van, hiszen a tűzoltók még nem tudnak bemenni az épületbe. Az oltás akár hajnalig is eltarthat.

Objektum doboz

Rinyu Zsuzsanna elmondta: este fél 11-kor kezdték el a tetőszerkezet bontását a tűzoltók, hogy az izzó részeket felkutassák, ez a munka az, ami még hosszabb ideig eltarthat.

A katasztrófavédelem honlapja szerint a mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

A boon.hu rámutatott: sok helyen posztolják az interneten, hogy ég a tapolcai erdő. A portál helyszíni információi szerint ez nem igaz, arra nem terjedtek a lángok.

Elolvasom a cikket