Ezek a gyümölcsök mindenki számára elérhetőek, könnyen és egyszerűen telítik a szervezetet az összes szükséges vitaminnal és mikroelemmel. De ez még nem minden! A körte elősegíti a jó emésztést és erősíti a szív, az erek egészségét, csökkenti a cukorbetegség kockázatát – írja a Sports.kz.
Hogyan válasszunk körtét? Szakértő figyelmeztet, hogy semmi sem függ attól, hogy puha vagy kemény fajta, azonban fontos figyelni a héjra, sima, sérülésmentesnek kell lennie – írja a Sports.kz.
Minden zöldség vagy gyümölcs az érési évszakában jó nyersen enni és főzni is.
Ugyanakkor a vékony héjú és nagyon édes húsú körtéket nyersen a legjobb fogyasztani, míg a sűrű, ropogós körték ideálisak pitékhez és kompótokhoz. A körte cukrozatlan ételekhez is adható, minden a kulináris preferenciáktól függ – írja a szakértő.