„Biztosan vannak bennük mikro-, makrotápanyagok és vitaminok, mint B1, B6, B12, PP-vitamin, C-vitamin. De hogy mennyit kell belőlük enni, az a kérdés. Resveratrolt tartalmaznak az olajosmagvak, de fontos figyelni a mennyiségre, hogy antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezzen” – magyarázta a »Pravda.Ru«-nak – írja a Sports.kz.
„Általában naponta 100-200, mert komoly terhelés a terhelés a májnak – tanácsolta az orvos. Korlátozott mennyiségben, mert ha sok olajosmagot eszünk, biztosan problémákat kapunk tőlük a GI traktusban”.
A leghasznosabb olajosmagféléket is megnevezte: „Fenyőmag – mert ez egyszerűen egy kincsesbánya a vitaminokban. De ismét csak korlátozott mennyiségben, mert nagyon nehéz étel, nagy terhelést jelent a májnak” – mondta.
A gyerekeknek hároméves kortól lehet fenyőmagot adni – tette hozzá.