Ezek az időskori magnéziumhiány tünetei

Szerinte a magnéziumhiány egyik leggyakoribb jele az izomfájdalom – írja a Sports.kz.

„Az alsó végtagokban kellemetlen érzés jelentkezhet, az úgynevezett nyugtalan láb szindróma. Ezt az jellemzi, hogy a kellemetlen érzések miatt elsöprő késztetést érzünk arra, hogy megmozdítsuk őket” – mutatott rá a szakember.

„A magnéziumhiány az idegrendszerre is rossz hatással van. Az időseknél ingerlékenység és a pihenés minőségével kapcsolatos problémák jelentkezhetnek: nehezen alszanak el, az alvás sekélyes, könnyen felébrednek éjszaka” – mondta Viktor Lishin.

Ha a fenti tünetek bármelyike megjelenik, szakemberhez kell fordulni.

Irina Jarceva terapeuta, immunológus viszont a „Moszkva 24”-gyel folytatott beszélgetésben arra figyelmeztetett, hogy egyes gyógyszerek felgyorsítják a magnézium kiválasztását a szervezetből.

„Ezt elősegíthetik a vízhajtó gyógyszerek, ezért a szedésük során ügyelni kell arra, hogy nyomelemet tartalmazó termékeket fogyasszunk” – mondta a szakértő.

A magnézium olyan termékekben van jelen, mint a korpa, a zöldségek és gyümölcsök, a hüvelyesek és a lenmag. Az a pozitívum, hogy az ételekből származó mikrotápanyagokat a szervezet könnyen felszívja – állapította meg a terapeuta.

Elolvasom a cikket