Ez a leves több mint 100 évig életben tart

A tudóst egy hosszú életű szardíniai (Olaszország) család példája inspirálta, akik minden reggel minestrone-t esznek. A nő és a férfi már több mint százéves, és a táplálkozásnak köszönhetően jó egészségnek örvendenek – jegyzi meg a tudós – írja a Sports.kz.

Mennyire hasznos a minestrone leves

A minestrone számos vitamin és ásványi anyag erőteljes forrásának nevezhető – és íme, miért. Minden összetevője nemcsak ízletes, hanem nagyon hasznos is a szervezetünk számára. Zöldségtartalmának köszönhetően a leves gazdag növényi fehérjében és rostokban, amelyek szükségesek a szervezet minden rendszerének megfelelő működéséhez.

Ez a zöldségleves teljesen megfizethető, mivel filléres alapanyagokból készül. A tudós még azt is megjegyzi, hogy a levesbe olyan zöldségrészeket is beletehetünk, amelyek normál esetben nem kerülnek az ételekbe. Ilyen lehet például a burgonyahéj, ami fokozza az étel ízét.

Szakértői tippek a zöldségleves elkészítéséhez és fogyasztásához

A tudós a zöldségleves fogyasztását reggelire ajánlja, de ebédre és vacsorára is fogyasztható.

A minestrone bármilyen zöldségből főzhető, ami a konyhában van. Ha nincs jamgyökér, akkor burgonyával, csicseriborsóval vagy hüvelyesekkel helyettesítheti.

A zöldségleves egyszerre több napra is elkészíthető. Az ételt érdemes adagokra osztani és lefagyasztani, majd szükség esetén újra felmelegíteni. A minestrone fagyasztás után nem veszíti el hasznos tulajdonságait.

A leveshez vajat vagy olívaolajat adhat – akkor az étel kellemesen gazdag ízt és aromát kap. Ahhoz, hogy több fehérje legyen a levesben, csirkét vagy pulykát tehet.

A tudós azt ajánlja, hogy a levest húslevesre főzzük – akkor telítettebb és ízletesebb lesz. Ezenkívül a húsleves alapú étel hozzájárul a szervezet hidratálásához, a megfelelő vízháztartás fenntartásához.

Elolvasom a cikket