Rétvári Bence: Kettős mérce, hogy Brüsszel megállítaná a migránsbuszokat

MH/ MTI
2024. szeptember 10. kedd. 18:07

Rétvári Bence a mandiner.hu-n megjelent írásra reagált, amely szerint Brüsszel polgármestere bepánikolt attól a magyar döntéstől, hogy Brüsszelbe szállítanák a migránsokat. Egyben felszólította a belga miniszterelnököt, hogy tartóztassa fel a migránsszállító buszokat.

„Polgármester úr, álljon ki a magyar határvédelem jogszerűsége mellett, és akkor a brüsszeli polgárok is nagyobb biztonságban lesznek!” – fogalmazott bejegyzésében Rétvári Bence.

A hírportál azt írja: Brüsszel polgármestere, Philippe Close X-oldalán kemény üzenetet küldött Magyarországnak és egyben a belga miniszterelnöknek.

„Az EU soros elnökségét betöltő magyar kormány nem riad vissza a provokációtól. Felhívom Alexander De Croo figyelmét arra, hogy blokkolja ezeket a buszokat a belga határon. Meddig tűrjük még a provokációkat egy általunk támogatott ország részéről” – fogalmazott a lap szerint a polgármester.

Egyben idézik Orbán Balázsnak, a miniszterelnök politikai igazgatójának a nyilatkozatát: „Philippe Close X-bejegyzésben panaszkodott a Röszkéről Brüsszelbe tartó migránsbuszokra, és megkérte a belga miniszterelnököt, hogy tartóztassa fel az egyébként szabályosan közlekedő járatokat. Emlékeztetnénk Brüsszel polgármesterét, hogy nem Magyarország, hanem a brüsszeli elit az, aki a bevándorláspárti és a nyitott határokat ösztönző politikájával menekültek millióit hívta meg Európába.”

„Sajnos úgy tűnik, hogy ez az elit a döntései következményei elől már inkább megfutamodna, mintsem szembenézne azokkal – fogalmazott. Európának nemcsak felelős vezetésre, de szigorúbb határvédelemre és bevándorláspolitikára van szüksége, amelyre a magyar modell jó példával szolgál – mondta a lap szerint Orbán Balázs.

Elolvasom a cikket